TESTNEVELÉS

A testmozgás nélküli életmód gyakrabban jelenik meg gazdagabb, városiasodott országokban mint fejlődőekben. Kimutatták, hogy a fizikai aktivitás jótékony hatást gyakorolhat a rövid távú önértékelésre, valamint csökkenti a depressziót és a szorongást. 

A sport nem valamiféle büntetés, amit el kell szenvedned, hogy karcsú lehess. Sokkal inkább a testeddel való helyes kapcsolat egyik része – azért adod neki cserébe, amit érted tesz. A tested szeretne mozogni.

Marianne Williamson

Tanáraink a testnevelés, és a szabadidő megszervezése mellett egyéb sporttal, fizikai aktivitással, testneveléssel kapcsolatos területen segítik és támogatják diákjainkat.

  • napi mozgás és saját élvezetes mozgásforma, igény kialakítása
  • csapatjáték öröme
  • testi teljesítőképesség megtapasztalása – sikerélmény
  • kapcsolódás a természethez
  • egészséges táplálkozás

Testnevelés óráink a MKOSZ sportcsarnokában, edzőtermében, jó idő esetén a a szabadban zajlanak. Évszaktól függően alkalom nyílik úszásra a budaörsi uszodában (BVUSS), korcsolyázásra a szomszédban lévő New Ice jégpályán és teniszezésre a Budaörsi Teniszcentrumban.

Diákjanik nagyon szeretik a sportnapokat, melyet általában külső helyszíneken tartunk. Ekkor az egész iskolai útra kel, hogy együtt mozogjon és élvezze a szabadban töltött időt. Így az EESD napon kívül volt már iskolai Sínapunk és iskolai Korcsolyázás is a Városligeti Műjégpályán.

TANÁROK
CSERMELY VERA

„Everyone’s dream can come ture if just stick to it and work hard.” – Serena Williams

vera.csermely@creascola.hu

testnevelés

8. b osztályfőnök

PÁLINKÓ MÁTÉ

mate.palinko@creascola.hu

testnevelés

9. a osztályfőnök-helyettes