Milyen szempontok szerint osztályozunk a Creascolában?

  • A Creascolában a tudás mellett a fejlődést is fontosnak tartjuk. Visszajelzést minden órán kapnak a gyerekek, félévente pedig szövegesen értékeljük a tudást és a fejlődést. A folyamatos szóbeli visszajelzés mellett hagyományos és innovatív számonkérési módszereket ötvözünk, szövegesen és osztályzatokkal is értékelünk. A rendszer része a tanulói önértékelés is, azaz a fejlődést szövegesen értékeli a tanár mellett maga a diák is.

 

Milyen ének–zenei oktatásban részesülnek a gyerekek?

  • Az alapoktatáson felül a gyerekeknek zenei iskolában oktató tanárok vezetésével, iskolai énekkarunkban lesz lehetőségük ének–zenei tehetségüket fejleszteni. A későbbi években hangszertanulásra is lehetőség lesz, amit választható különóraként kínálunk majd fel.

 

Lesz-e lehetőség a programozás elsajátítására?

  • Iskolánk izgalmas műhelyeket kínál a megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására és az alkotásra (makerspace, tankonyha, média lab). Ezen belül a robotika keretében programozási alapismereteket is oktatunk.

 

Lesznek-e féléves vizsgák?

  • A Creascola a Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerint akkreditált intézményként kezdi meg működését, így a féléves és évvégi bizonyítványokat az iskola jogosult kiállítani. Iskolánkban a gyerekek megtanulják a hagyományos tananyagot is, amiről tanáraink számoltatják be őket.

 

Vannak-e kedvezménylehetőségek a tandíjra?

  • 12 havi tandíjnál 10%-os testvérkedvezmény lép érvénybe: az első gyermek teljes áron, a második 90%-os, a harmadik 80%-os áron tanulhat;
  • féléves díj előre befizetése esetén 3%, egyéves díj előre befizetése esetén 5% kedvezmény automatikusan jár a havidíjból;
  • speciális ösztöndíjprogramunk értelmében egyedi döntés alapján 50% kedvezménnyel vehető igénybe az iskola.

 

Költözésből adódó iskolaváltás alkalmával milyen opcióim vannak gyermekem további iskoláztatására?

  • A Creascolában a diákok a Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerinti oktatásban részesülnek, így az iskolaváltás menete a hagyományos módon történik. Iskolánkból bármilyen tanintézménybe jogosult továbblépni a diák, és nem lesz elmaradása a tananyagban, ezért "visszalépés", osztályismétlés nélkül képes is lesz tanulmányai folytatására.

 

A Creascolában sikeresen leérettségizett gyermekemnek milyen továbbtanulási lehetőségei vannak?

  • Nemzetközi pedagógiai minták alapján kialakított innovatív tanítási modellünk mellett olyan kiemelkedő tanárok képezik a biztosítékot a továbbtanulásra, akiknek diákjai országosan kimagasló eredményeket érnek el az emelt szintű érettségin is. Iskolánk átfogó nevelési programjában továbbá hangsúlyt fektet a nemzetközi egyetemeken való helytálláshoz szükséges tanulási technikák elsajátítására, a tudásbemutatásra és a kiváló angoltudásra. A creascolás diákok ismerni fogják saját érdeklődésüket és tájékozottak lesznek, így tudatosan választanak felsőoktatási intézményt. Mindez lehetővé teszi, hogy diákjaink a sikeres érettségivel és a nálunk megszerzett készségekkel és tudással eredményesen felvételizzenek magyar, vagy akár nemzetközi egyetemekre is.