Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk a Creascolában


Rendhagyó módon emlékeztünk meg 56-ról a creascolás diákokkal. A magyarszakkör tagjai 5.-től 7. évfolyamig már hetekkel az esemény előtt lázban égtek, hiszen ők találták ki a programokat, valamint a feladatokat.


A 6. a osztályból Tarján Benjamin videót szerkesztett, Ágó Lili verset mondott; ezt reggel az iskola összes diákja meg is nézte. 


Ezután a tanulók számokat húztak, és 5-6 fős csapatokat alkottak. A magyar szakkörösök egy-egy terembe vezették a csapatokat; megkezdődött a program szabadulószobás része.

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk a Creascolában

Változatos feladatokon keresztül kellett megtalálni a lakatot nyitó négyjegyű kódot: volt betűkirakós, képkirakós játék, nyomozni kellett QR kódok után, meg kellett találni az események helyes sorrendjét, valamint az egyetemisták követeléseiben is el kellett kicsit mélyedni. Szemfülesnek kellett lenni, hiszen a termekben segítségeket rejtettünk el. Természetesen a végén a jó matektudásra is szükség volt. 


A szabadulószobák szervezésében, rendezésében, felügyeletében, valamint az időmérésben kiváló munkát végeztek az alábbi tanulók: 

  • Beke Lívia 5.a
  • Miklós-Noskó Dávid 5.a
  • Szentpéteri Liza 5.a
  • Tarsoly Evelin 5.a
  • Berkes Benjamin 6.a
  • Beke Márton 7.a
  • Penziás Benedek 7.b

A kiszabadult csapatok tagjait egy-egy müzliszelet várta, majd az udvaron az itt látható nagy közös iskolai fotót készítettük.

Szászné Juszkó Nikoletta

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk a Creascolában

Kapcsolat

telefon

Titkárság: +36 20 227 3628
Jelentkezés: +36 20 316 6662

email

E-mail: kapcsolat@creascola.hu

postacím

Iskola:
2040 Budaörs, Liget utca 3/a


GYIK

GY. I. K.
Visszatérő kérdésekre összegyűjtöttük a válaszokat

Facebook
Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!