CreaKALAND – őszi túránk


Igazán jót kirándultunk szeptember utolsó szombatján a Pákozdi ingókövekhez.

Első kirándulásunk volt, amikor is a Creascola Primary (a Creascola alsótagozata) és a nyolcosztályos gimisek együtt nyomták a kilométereket. Kicsik és nagyok, szülők és kutyusok is. Több mint százan indultunk neki és szerencsére ennyien is érkeztünk meg. Pedig volt egy nagyon technikás szakasza a túrának! Az időjárás is kegyes volt hozzánk, igazi kirándulóidővel kényeztetett minket.

A Velencei-hegység legérdekesebb látnivalója, a Pákozdi ingókövek varázslatos birodalma, a Velencei-tó északi partján fekvő Pákozdról egy rövid, könnyű körtúra keretében látogatható. Legjellegzetesebb sziklaformációi, a híres Kocka, mely tényleg úgy tűnik, mintha bárki el tudná mozdítani évezredes helyzetéből, a legmagasabb ponton lévő Pogány-kő fantasztikus körpanorámájával és cirill betűs graffitijével, és a legimpozánsabb mind közül a hatalmas Pandúr-kő.

A különleges sziklák és kövek mindenkit mászásra csábítottak, úgyhogy a tervezett számháború – időhiány miatt- most el is maradt, de már gondolkozunk a pótlásán.

Köszönjük, hogy együtt lehettünk veletek!