DÁNIA


2022. szeptember 3-8. között a Creascola 2 tanára és az iskola alapítója egy több napos szakmai tapasztalatcserén vett részt Dániában. 

Az iskola az UAX Aalborg, mely egy speciális oktatási formát használ-az általános és a középfokú oktatás között hidat képez azon diákok számára, akik még valamilyen okból kifolyólag nem döntöttek, hogy milyen irányba folytatják a tanulmányaikat vagy még fejlesztésre szorulnak. 

Az iskola csak 16 éves diákokkal foglalkozik, és az órarend csak bizonyos órákat tartalmaz: Dán irodalom és nyelvtan, angol, matematika, informatika. A diákok minden héten különböző cégeket látogatnak meg, ahol különböző szakmákkal találkozhatnak. 

Részt vettünk terepgyakorlatokon, ahol szabadtéri szervezési stratégiákkal találkoztunk, angol podcastokkal dolgoztunk, és sok megbeszélést folytattunk házigazdáinkkal az UAX Aalborgban alkalmazott pályaválasztási tanácsadási technikáikról. Matematika és angol órákon megfigyelhettük az alkalmazott módszertant.

Kommunikációnk során közös nyelvünket, az angolt használtuk.  A szabadtéri, informális oktatási módszerek újak voltak számunkra, versenyek, városnézések szervezése történt történelem és angol órákon.