ÉLETPÁLYA NAP


A Creascola mindig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy diákjait életközeli tevékenységekbe helyezze. Célunk, hogy a diákjaink ne művi környezetben tanuljanak, tapasztaljanak, hanem valós problémákban, feladatokban próbálják ki magukat illetve, hogy egyéni életutakon, tapasztalatokon keresztül tágítsuk a gyermekek látókörét.

Az Életpálya napok a creascolás életközeliség egyik zászlóshajós rendezvénye. Ugyanis ezen a napon külsős előadókat és creascolás szülőket hívunk meg, hogy bemutassák foglalkozásukat, szakmai területüket, akár külföldre is kitekintve. Az új találkozások segítenek közelebb hozni saját magunk és mások életét, érzéseit, motivációját, a különböző nézőpontokból való rálátás segít alkalmazkodni, ami hasznos lehet a jelenben és a jövőben is.

Kimeríthetetlen témákkal találkoztunk már korábban is az Életpálya napokon: ÉLETPÁLYA NAPOK 2023, ÉLETPÁLYA NAPOK 2022

Idén kicsit újítottunk az eseményen, mégpedig azzal a céllal, hogy a gyermekeknek életkori sajátosságukból fakadóan adjunk valami új tapasztalást.

Így 3 korcsoportban három külön céllal voltak előadások, foglalkozások és pódium beszélgetések.

  • 5-6. évfolyam: ÖNISMERET – KI VAGYOK ÉN? MI AZ AMIBEN JÓ VAGYOK? – a téma feldolgozása művészeti szempontból történt meg, a diákok saját maga képességei és vendégeink segítségével az önértékelés és önbizalom fontosságának kiemelésével beszélgettek a témáról. Meghívott előadó: Bihari Viki önismereti mentor és Silye Júlia művészetterapeuta volt.
  • 7-8. évfolyam: VALÓSÁG vs. VIRTUALITÁSTóth Dániel a Pszichológus Pasi és Forgách Mariann a Be Social alapítójának pódiumbeszélgetését követően a diákok egy igazi, többórás terepkiképzésre, nyomkövetős csapatépítőre – az ÉHEZŐK VIADALÁRA – indultak a budaörsi hegyekbe, melyet a ProOutdoor csapata szervezett meg nekünk.
  • 9-10. évfolyam: PÁLYAVÁLASZTÁS – Saját belső motiváció megtalálása, útmutató a pályaválasztásról az egyetemek világának átalakulásáról, az ezt érintő kihívások, hogy tudunk alkalmazkodni, megtalálni belső erőnket az erősen változó a világban. Köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat Böszörményi-Nagy Gergely a MOME kuratóriumának elnöke és a Brain Bar alapítója, akivel arról beszélgethettek a diákok, hogy érdemes -e napjainkban egyetemre járni. Bihari Viki önismereti mentor pedig a a diákok motivációját hozta a felszínre egy önismereti beszélgetés kapcsán. Laczkó Péter (Lawrencę&Benett Zrt.) szervezetfejlesztő konzultáns, coach, tréner, motivációs szakértő egy érdekfeszítő előadást tartott a diákoknak „Mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk? A célhoz vezető út, hol van az erő?” címmel.

Köszönjük, hogy ilyen sokan és aktívan részt vetettek az Életpálya napunkon. Bízunk benne, hogy ezzel a nappal is kicsit TÖBBET és MÁST adhattunk a jövő generációjának.