Koronavírus információ


Próbálkozások a járvány negatív iskolai következményeinek elkerülésére 2020. november

Tisztelt Szülők!

A megváltozott járványhelyzetben komoly felelősség hárul iskolai közösségünkre az offline oktatás fenntartása érdekében. Ezért az alábbiakról tájékoztatom önöket és kérem a szabályok betartását.

1. Az iskolába kizárólag gyermekük, diákunk jöhet be 7 óra 15 –től.  Itt érintésmentes hőmérővel megmérjük a testhőmérsékletét és kézfertőtlenítést is végzünk.

2. A járványügyi helyzetre való tekintettel szülők, testvérek az iskolába nem jöhetnek be, amennyiben szükséges akkor maximum a testhőmérséklet-mérési pontig.

 3. Az iskola épületébe szülők kizárólag ügyintézési célból, maszkban tartózkodhatnak.

Amennyiben nem feltétlenül szükséges a személyes találkozás, akkor  inkább  +36 20 2273628 telefonszámon illetve

titkarsag@creascola.hu

címen állunk a szülők rendelkezésére.

4.A diákok és a kollégák a közösségi terekben kötelesek a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni. (kérem, mindig legyen névvel ellátott maszk a diákoknál)

5.A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.

6. A testnevelésórákat az időjárás függvényében szabad téren tartjuk. Az órák során mellőzzük a szoros testi kontaktust igénylő feladatokat. Amennyiben ez mégsem kerülhető el, akkor ezeket állandó edzőpartnerrel (párokban, kiscsoportokban) végezzük.

7.Zárt térben a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, így a folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is. A helyiségek ablakát időjárás és környező forgalom függvényében lehetőség szerint nyitva kell tartani.

8. Az öltözőkben elkerüljük a csoportosulást.

9. A szülői értekezleteket és a fogadóórákat lehetőség szerint online formában tartjuk meg.

10. Az osztályok egymás után, elkülönítve étkezhetnek.

11. Időszakonként alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzünk.

Amennyiben mégis történne valami:

12. Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, az iskola működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

13. A szülő köteles értesíteni az iskolát, ha a gyermeküknél koronavírus-gyanú vagy a szűk családban igazolt fertőzés van. Ebben az esetben az iskolát nem látogathatja a diák, házi karanténba kerül és tíz nap eltelte után, automatikusan újra jöhet iskolába.

Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, jelentsék a háziorvosuknak, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A gyermekorvos rendeli el a szükséges teszteket és a kezelést.

 Az igazolt pozitív eredményt köteles a szülő az iskola felé jelezni, ezt követően az iskola jelenti a pozitív esetet az ÁNTSZ-nek. Utána az ÁNTSZ indítja el a szükséges eljárást. Ha tömeges fertőzés fordulna elő, akkor a hatóság dönt az iskola esetleges részleges, vagy teljes bezárásáról.

14.Az iskolába járó diákok családjuk és kollégák egészségének védelme érdekében kérem, ha gyermekük a családon kívül érintkezett igazoltan pozitív fertőzöttel, akkor is tájékoztassanak engem erről a tényről. Ebben az esetben kérem, ha megoldható, ne hozzák az iskolába gyermeküket addig, amíg a karantén ideje le nem jár, vagy nem rendelkezik negatív teszt eredménnyel.

15.Az a tanuló vagy alkalmazott, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt a háziorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a megfigyelést feloldó határozat szükséges az intézmény újbóli látogatásához.

16. Abban az esetben, ha mégis megjelenne a vírus az iskolába, terveim szerint csak az érintett közösség ( osztály és tanárok) on-line üzemmódját rendelném el a diákok és kollégák gyógyulásáig. Ezt követően a kontakt oktatás folytatódik.

17. Természetesen mindezt a további kormánydöntések felülírhatják, amihez alkalmazkodunk.

 

Eddigi megértésüket köszönöm és további támogató együttműködésüket várom.

   

Tisztelettel:

Papp György
igazgató   

Budaörs, 2020. november 4.

                                                                                                                   

Kapcsolat

telefon

Titkárság: +36 20 227 3628
Jelentkezés: +36 20 316 6662

email

E-mail: kapcsolat@creascola.hu

postacím

Iskola:
2040 Budaörs, Liget utca 3/a


GYIK

GY. I. K.
Visszatérő kérdésekre összegyűjtöttük a válaszokat

Facebook
Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!