LEONARDIUM – Meghívó


A CREASCOLA Nyolcosztályos Gimnázium egy innovatív, tudásfejlesztő, fejtörőkkel teli, több állomásból álló „szabadulószoba” jellegű osztályfoglalkozásra, kiállításra hívja Budaörs és környékbeli 4-5. évfolyamos osztályait.  Célunk, hogy a diákok élményeken keresztül tanuljanak Leonardo da Vinci, a reneszánsz mester világszemléletéről, találmányairól.

Mi a LEONARDIUM?

Az alkotás és a feltalálás nyitott tere, számos különböző anyaggal felszerelve, ahol mindenki gyakorolhatja saját kreativitását és tervezési készségeit. Szórakozva megismerni egymást, együttműködni, csapatban gondolkodni, összhangban dolgozni majd izgatottan várni a végkifejlet alakulását.

Nincs egyetlen helyes megoldás. Mindenki hibázhat, ezzel együtt tudáshoz és új ötletekhez is vezet. Az együttműködés a siker kulcsa. A felfedezés olyan tevékenységeket hoz létre, amelyek játékos és nem hagyományos úton támogatják a gyermekek oktatását és kreativitásuk kibontakozását.

Kiállításunkra 4.- 5. évfolyamos osztályokat várunk, ELŐZETES BEJELENTKEZÉS alapján. Bejelentkezés adott űrlap kitöltésével.

IDŐPONTOK: 2022. február 7. – március 11. között. A foglalkozások időtartama: 90 perc.

HELYSZÍN: CREASCOLA Nyolcosztályos Gimnázium (2040 Budaörs, Liget u. 3/a)

ÁLLOMÁSOK:

  1) Leonardo mini kvíz: 10-15 perc (Bemelegítő játék, majd ezt követően az osztályt két csoportra osztjuk).

 2) „A” csoport: Rejtélyek a könyvtárban – nyomozós játék 3-4 csapatban (kb. 45 perc)

3) „B” csoport: Golyópálya – házépítés élményszerű feldolgozása, kivitelezése csapatban. (kb. 45 perc) Az egyszerűtől a bonyolultig építsen egy innovatív pályát a labdához csövek, tölcsérek és egyéb szokásos segédeszközök segítségével. (A csoportok cserélődnek.)

 4) ÓRIÁSPUZZLE osztályszintű kirakása

LEZÁRÁS: élményfeldolgozás, csoportos értékelés, közösen átbeszéljük a tapasztaltakat.

Várjuk szeretettel osztályok jelentkezését.

Kérjük, hogy az osztályok 2 fő kísérővel/tanárral érkezzenek.