NYILATKOZAT


Mi, a budaörsi Creascola Nyolcosztályos Gimnázium tanárai erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy az alábbi nyilatkozatot tegyük.

Az oktatás ügye nemzetstratégiai kérdés, amely csak párbeszéd, a politikai pártok és a szakmai szervezetek egyeztetése során, konszenzussal szolgálhatja a nemzet hosszútávú felemelkedését.

Felháborítónak tartjuk, hogy az oktatás ügye, az ország jövője rendészeti kérdéssé silányult. Szolidaritást vállalunk a meggyőződésükért országszerte elbocsátással fenyegetett és a már elbocsátott kollégáinkkal és követeljük a megtorló intézkedések visszavonását.

A bérek rendezésénél vissza kell térni az eredeti, a minimálbérhez kötött rendszerhez, a tanárok óraszámát a jelenlegi 22-26-ról az eredeti 22-re kell visszaállítani, és helyre kell állítani az intézményi és pedagógusi autonómiát, a hivatás társadalmi megbecsülését. 

Mindezek elmaradása hosszú időre megpecsételi az oktatásügy minőségét és lehetetlenné teszi gyerekeink fejlődését.

A fentiekre tekintettel követeljük a problémák orvoslásához szükséges lépések haladéktalan megtételét.

Budaörs, 2022. október 15.

Berinkei András, Burian Hana,  Constantinovits Kinga, Csermely Vera,  Ferenczy Tamás, Jenei Zsolt, Kálózi Attila, Kocsis Nóra,  Kollár Borbála, Kovács Alida, Lencse Dóra, Marton Tamás, Ney Andrea, Németh Veronika, Pacsa-Kelly Noémi, Papp György, Rátvay-Nagy Dániel, Szászné Juszkó Nikoletta, Vadócz Viktória

 

Kapcsolat

telefon

Titkárság: +36 20 227 3628
Jelentkezés: +36 20 316 6662

email

E-mail: kapcsolat@creascola.hu

postacím

Iskola:
2040 Budaörs, Liget utca 3/a


GYIK

GY. I. K.
Visszatérő kérdésekre összegyűjtöttük a válaszokat

Facebook
Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérdése van? Írjon nekünk!