Ausztriában jártunk


Elkezdődött az ECO, not EGO Erasmus programunk legizgalmasabb része, a projekttalálkozó.

2022. november 14-19. között Ausztriába, Salzburg mellé Ebenauba utazott 16 diákunk (8-10. évfolyamosok) és 3 tanárunk. A találkozón a fogadó Werkschulheim Felbertal iskolán kívül a dán partneriskola is részt vesz. A téma a fenntarthatóság volt. Első nap Salzburgot fedeztük fel, második napon az iskolát és délután sport programok voltak.

Kedden a diákok bemutatókat tartottak a témában. A Creascola diákjai kiemelkedő előadásokat tartottak a víz, a környezetvédelem és a fenntartható magyar ételekről.

Szerdán Németországba, Berchtesgadenbe kirándultunk, hajóztunk a Königseen és egy sóbányát is megnéztünk.

Legutóbb 3 különböző csoportban dolgoztunk. Az egyik csapat a Salzburgi bio piacon vásárolt délutánra, ugyanis 15 kg magyar paprikához vettünk további hozzávalókat és Kollár Bori tanárnő vezetésével 4 féle magyar lecsó készült a közös vacsorára.

Berinkei András tanár úr csapata fát ültetett Ebenauba a Creascola iskola részéről.

Ludescher Mónika tanárnő a helyi patakvizet vizsgálta a csapatával, majd a fiúk részt vettek egy turbina beüzemelésében. Másnap a gyönyörű Wolfgansee partjára, St Gilgenbe utaztunk, ahol megtapasztalhattuk az osztrák karácsonyi vásárok hangulatát. Az utolsó este vidáman telt, átvettük az okleveleket és közösen énekeltünk a partner iskolákkal. Márciusban Dániában folytatódik a közös ECO not EGO Erasmus.