KA122 – Új utak a Creascolában

DÁNIA

SEVILLA

DÁNIA

2022.09.03-08.

2023.02.13-17.

2023.03.26-04.01.

SZAKMAI TANULMÁNYÚT – JOB SHADOWING

2022. szeptember 3-8. között a Creascola 2 tanára és az iskola alapítója egy több napos szakmai tapasztalatcserén vett részt Dániában. 

Az iskola az UAX Aalborg, mely egy speciális oktatási formát használ-az általános és a középfokú oktatás között hidat képez azon diákok számára, akik még valamilyen okból kifolyólag nem döntöttek, hogy milyen irányba folytatják a tanulmányaikat vagy még fejlesztésre szorulnak. 

CSOPORTOS DIÁKMOBILITÁS

A hideg, februári,  krónikus napfényhiányos időszakban csöppentünk kilenc kilencedikes diákunkkal Sevillába. A dél spanyol miliő térben és időben is kiszakított minket és elmondhatjuk, hogy mindannyian olyan élményeket kaptunk, amik emberileg és szakmailag is sokat hozzánk tettek.

CSOPORTOS DIÁKMOBILITÁS

9 napot töltöttünk 8 diákkal és 2 kísérő tanárral az UAX Aalborg iskolában. Nemcsak izgalmas diákprogramokon vettünk részt, hanem megismerhettük a dán iskolarendszert is. Meglátogattuk a Techcollege-et, a dán design múzeumot, és Dánia 2. legnagyobb városát Aarhus is. Előadást hallgattunk meg a nem is olyan régen berobbant HYGGE-ről. Nagy élmény volt látni a Balti-tenger és az Északi-tenger találkozását is.

PORTUGÁLIA

LANZAROTE

HELSINKI

2023.04.17-21.

2023.04.23-28.

2023.05.07-12.

CSOPORTOS MOBILITÁS

Nagyon hálásak vagyunk portugál vendéglátóinknak, különösen Anabela Queresmának, aki mindent megtett azért, hogy emlékezetessé tegye ottlétünket. Folyamatos kérdéseinkre fáradhatatlanul válaszolt, találkozókat szervezett számunkra diákjaival, tanáraival és iskolája igazgatójával.

SZAKMAI TANULMÁNYÚT – JOB SHADOWING

Fantasztikus egy hetet töltött 2 tanárunk a Kanári-szigetek legkisebbikén, Lanzarotén. A spanyol szürrealista íróról elnevezett I.E.S Agustin Espinosa iskola tanárai mutatták be a spanyol iskolarendszert számukra.

SZAKMAI TANULMÁYNÚT – JOB SHADOWING

Az Erasmus program keretében három tanárunk május első felében a híres-neves finn oktatási rendszert tanulmányozta Helsinkiben és környékén. Sokféle iskolatípusban jártak, megismerték nem csak az elméleti oktatást, hanem a szakképzést és a felnőttképzést is. Részt vettek a finn „szakképzési olimpián” is.