Lanzarote – Kanári-szigetek


Fantasztikus egy hetet töltött 2 tanárunk a Kanári-szigetek legkisebbikén, Lanzarotén. A spanyol szürrealista íróról elnevezett I.E.S Agustin Espinosa iskola tanárai mutatták be a spanyol iskolarendszert számukra.

Nemcsak sok órát látogattak meg (angol, biológia, sakk, irodalom, informatika), hanem a tanárok tanítási módszerét és az iskola kommunikációjába is bepillantást kaptak.

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati órákra. Biológia órán a tengerparton gyűjtöttek a diákok háromfajta algát, amely gondos feliratozás után került be a természettudományi szaktanterembe, ahol mikroszkóppal vizsgálták meg a diákok. Máskor pedig sertés szívet és májat boncoltak a nagyobb diákok.

Hihetetlen gyakran és színesen kommunikálnak a tanárok. Minden aktivitásról plakátot készítenek és kihelyezik a folyosókra. A diákok szakmai munkái folyamatosan előtérben vannak és büszkén mutatják be a társaiknak.

APP Inventor programmal készített városnéző túrán is részt vettek kollégáink, melyet az iskola 10-es diákjai tartottak Arrecifén, a fővárosban. A túra programot direkt a vendégeiknek állították össze.

A spanyol tanárok nagyon gyakran használják a központilag elérhető feladatlapokat, nemcsak tanórákon, hanem az iskola nyílt napján is.

Az igen hasznos tanulmányi út nem bővelkedett kiránduló programban sem, amely egy csodálatos nyaralási desztináció lehetőségét tárta elénk.