DIÁKÖNKORMÁNYZAT

DIÁKÖNKORMÁNYZAT 2022/23-as tanév

A Diákönkormányzat (röviden DÖK) dolga az iskolába járó diákok érdekeinek képviselete.

Hetente tartunk nyílt gyűléseket, amiken megbeszéljük, hogy mit lehetne tenni a diákság érdekében. Ez alatt a külön programokat, kampányokat, javaslatokat és még sok dolgot értünk.

Több házirendben foglalt szabály is változott meg a mi kérelmünkre az elmúlt években.

Évente egy, és nagyon jó DÖK napot szervezünk. Ez úgy néz ki, hogy van egy nap, amikor nincsen semmilyen tanítás, csak az általunk kialakított programok. Eddig már megvalósult példák erre a buborékfoci, szumó, szabadulószoba, lézerharc és filmvetítés is. Viszont a DÖK napon felül is csinálunk programokat, ennek egy jó példája a halloweenkor megrendezett Haunted Hause (kísértetek háza), ami már másodjára is hatalmas sikert aratott.

Hogyan lehet valakiből DÖK-ös?

A tanévek elején minden osztály szavazással megválaszt maximum 5 diákönkormányzati képviselőt. Ők lesznek a DÖK-ösök, akik a gyűléseken felszólalhatnak, szavazásokat indítványozhatnak és segíthetnek a programokban. Ezenfelül minden év eleji gyűlésen, megválasztjuk a Diákelnököt, Elnökhelyettest és Titkárt.

A jelenlegi vezetőség a következően néz ki:

Diákelnök: NYESTER PÉTER (Országos Diákparlamenti képviselő)

Elnökhelyettes: TAR GELLÉRT

Titkár: KISS VILMOS

Amennyiben bármilyen kérdés, észrevétel vagy ötlet van, azt szívesen várjuk a diakonkormanyzat@creascola.hu email címünkre.

szervezeti és működési szabályzat

2023. szeptember 4-én elfogadásra került a Creascola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata.

DÖK NAP – 2022. október 5.